DB Schenker utökar sin elektriska flotta i Europa

DB Schenker utökar sin elektriska flotta med 36 nya FUSO eCanter-fordon för koldioxidfri stadslogistik i 20 europeiska storstäder. DB Schenker har därmed totalt 41 helelektriska eCanter i daglig drift i Europa.
Cyrille Bonjean, chef för Landtransporter i Europa på DB Schenker.
Cyrille Bonjean, chef för Landtransporter i Europa på DB Schenker.

DB Schenker har använt FUSO eCanter i Berlin sedan 2018 för att distribuera gods i stadens centrum. 2019 lades ytterligare fordon till i Paris, Frankfurt och Stuttgart-området.
– Nu blir vi den ledande leverantören av grön logistik. Vi fokuserar på hållbarhet, från första till sista milen och är stolta över att vi har kunnat säkra en betydande del av eCanter-produktionen för oss från i år, säger Cyrille Bonjean, chef för Landtransporter i Europa på DB Schenker.

FUSO är ett varumärke inom Daimler Trucks som för närvarande producerar de 36 nya bilarna för DB Schenker vid sin fabrik i Tramagal i Portugal. Under de närmaste veckorna kommer de att utrustas med skåp och bakliftar från olika skåpbyggare för att kunna sättas i trafik innan året är slut.

Bilarna är helt elektriska med en effekt på 129 kW med en räckvidd på 10 mil och kan lasta upp till 3,2 ton. De kommer att användas i stadskärnan i 20 större europeiska städer i Tyskland, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Irland, Nederländerna, Norge, Österrike, Spanien och Italien.

DB Schenker blir nu FUSO:s största kund med totalt 41 eCanter-fordon i daglig drift.


Om artikeln

Publicerad: 2020-10-13 08:47
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker eCanter Elektriska lastbilar FUSO