CityMail levererar 100 procent fossilfritt i hela Stockholms innerstad

CityMails utdelning av brev och paket blir fossilfri i hela Stockholms innerstad tack vare användandet av det förnybara bränslet HVO100. Coop och Sellpy är två samarbetspartners till CityMail som välkomnar beskedet.


Utdelningen av brev och paket blir fossilfri i hela Stockholms innerstad genom att enbart förnybart bränsle, HVO100, används där CityMail behöver använda andra fordon än cykel.

Sedan länge har över 90 procent av CityMails leveranser i stadskärnorna och 50 procent av leveranserna i hela landet varit helt utsläppsfria då över 400 brevbärare varje dag cyklar ut med paket och brev. Man ser även till att post och paket levereras samtidigt för att undvika att onödiga sträckor körs, vilket skapar ytterligare positiva miljöeffekter.

Coop använder CityMail som leverantör och välkomnar nyheten om att alla leveranser i Stockholm blir helt fossilfria. Sellpy, som förmedlar försäljning av second hand-kläder, ser också positivt på samarbetet.

Arbetet med att skapa helt fossilfria zoner fortsätter och CityMails mål är att 2030 vara helt fossilfria.


Om artikeln

Publicerad: 2020-10-20 09:18
Kategori: Nyheter
Taggar: CityMail Fossilfritt HVO199 Stockholm