Scania vinner Green Truck Award – igen

Vinst fyra år i rad – det är Scanias resultat i det prestigefyllda tyska testet ”Green Truck” där bränsleförbrukningen är det enda som räknas. Tre av branschens ledande premiummärken ställde upp i årets test där 40-tonskombinationer med minst 500 hk jämfördes på den knappt 36 mil långa testslingan på vägar norr om München. Ännu en gång var det Scania, nu med en R540, som visade att den lägsta bränsleförbrukningen går att kombinera med den högsta snittfarten. Ett svårslaget erbjudande för alla europeiska långtradarkunder, tycker Scania.

Med en genomsnittlig förbrukning på 25,14 liter/100km och en snitthastighet på 80,42 km/h, visade sig Scania än en gång vara den mest bränsleeffektiva lastbilen i kampen. Segern 2020 var Scanias femte totalt sedan priset inrättades 2013.

Bakom Green Truck står två ledande tyska branschtidningar, Trucker och VerkehrsRundschau. Testerna är noggrant övervakade och sker på allmänna vägar norr om München uner en septembervecka. Yttre förhållanden som väderlek och trafikintensitet kompenseras bort genom att man kör i par med en referensbil. Alla deltagare har dessutom samma sorts däck med samma slitage och däcktryck.

Stefan Dorski, Senior Vice President och chef för Scania Trucks, avrundar.
– Förbränningsmotorer och dieselbränsle kommer att utgöra hörnpelare i vägtranspoerna under hela det här decenniet och det är motivet till varför det är så viktigt att fortsätta förbättra bränsleeffektiviteten. Även om förnybara bränslen och elektrifierade transporter är framtiden, är den här vinsten en stark prestation av Scania, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-09-24 09:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Bränsleeffektivitet Green Truck Hållbara transporter Scania