Surfade på mobiltelefonen under körning, körde in i minibuss. Två döda och fem skadade. Surfade på mobiltelefonen under körning, körde in i minibuss. Två döda och fem skadade.

Brittisk förare läste Facebook under körning – dödade två

En lastbilschaufför körde in i en mindre skolbuss efter att ha läst på Facebook medan han körde. En ung pojke och hans lärarassistent dödades. Föraren har fått fängelse.

Den 33-årige lastbilschauffören dömdes till åtta år och tio månaders fängelse efter att ha erkänt sig skyldig till vållande till annans död samt vållande till allvarlig kroppsskada i fem fall.

Föraren körde med sin 19 ton tunga lastbil in i skolbussen, en Vauxhall Vivaro, bakifrån i en hastighet av cirka 50 km/h. Det resulterade i att en 14-årig pojke och hans lärarassisten avled på olycksplatsen.

Domare Robert Altham på Preston Crown Court.
– Anledningen till att föraren inte såg skolbussen med sin dyrbara last av människor framför sig, berodde på att han prioriterade att läsa på Facebook framför andras säkerhet den dagen, sade han till Commercial Motor.
Ytterligare fem personer fick allvarliga skador vid kollisionen som involverade sju fordon.

Polisinspektör Claire Pearson, Lancashire Road Policing Unit.
– Familjerna kan inte få tillbaka sina älskade, men de har bett om att människor ska lyssna på vad som hänt här och att de ska förstå att det aldrig är säkert att använda telefonen medan man kör, sade hon.

Om artikeln

Publicerad: 2020-09-09 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Bilolycka Dödsolycka fängelse Mobilsurf