Bakom lås och bom får förövarna tid att reflektera. Foto: Wikimedia Commons

Fängelse för två berusade förare som körde mot trafiken

Den brittiska tingsrätten dömde ut ett kännbart fängelsestraff

Två förare, en litauisk och en förare officiellt från Moldavien, men utan fast adress där, körde sina trailerekipage mot färdriktningen på A19. Båda var berusade och andra trafikanter fick vidta åtgärder för att inte kollidera med de båda ekipagen.

På Teesside Crown Court redogjordes att de båda männen hade druckit alkohol på ett truckstop norr om Wolviston innan de satte sig i fordonen och körde iväg. Därefter hamnade de på fel sida och körde alltså mot färdriktningen på motorvägen. Andra trafikanter fick väja för dem och en bilist fick köra ut på åkern för att undvika kollision.

Polisinspektör Steve Clyburn från Cleveland och Durham Specialist Operation Unit, upptäckte ekipagen och kunde köra in framför dem och få dem att stanna.
– Dessa två förare utsatte otaliga liv för stor fara den kvällen när de valde att köra berusade och dessutom på fel sida av vägen, säger han till Commercial Motor.

Båda förarna dömdes till 12 månaders fängelse var.

Steve Clyburn välkomnar domen.
– De får nu tid att bakom lås och bom reflektera över vad de gjort. Det var endast ren tur att de själva och ingen av de andra trafikanterna fick sätta livet till, säger han.

Wabco

Om artikeln

Publicerad: 2020-08-25 11:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkokörning domstol fängelse Storbritannien