Bilden har inte med artikelinnehållet att göra. Arkivbild.

Berusad chaufför körde in i danska gränspolisens kontrolltält

En polsk lastbilschaufför ställde i helgen till det rejält vid gränsen mellan Tyskland och Danmark. Detta efter att ha kört in i ett tält som den danska gränspolisen använder vid sitt, på grund av coronapandemin, intensifierade kontrollarbete.

Den polske chauffören var allt annat än nykter när han kom till gränsövergången i danska Kruså i lördags.

Föraren lyckades med konststycket att köra in – och kila fast fordonskombinationen – i det tält som gränspolisen använder för att kontrollera trafiken vid den aktuella gränsstationen.
– Det är inte så ofta vi upplever en situation som denna. Vi gjorde ett alkotest på föraren som visade att han hade högre promille än tillåtet, förklarar Erik Lindholdt, vaktchef på Syd- och Sønderjyllandspolisen för danska TV Syd.

VBG onspot


Föraren togs därefter
omhand för att lämna ett blodprov i syfte att fastställa den exakta promillehalten.

Den 55-årige föraren fick senare deponera 1 000 euro (cirka 11 000 svenska kronor) som ska täcka eventuella böter i det fall han inte dyker upp vid den kommande rättegången.

Inga personer skadades vid olyckan. Däremot växte köerna vid gränsövergången och polisen fick leda trafiken i motsatt körbana.

Polisens kontrolltält vid gränsövergången i danska Kruså blev en allt för svår passage för den polske chauffören att ta sig igenom. Foto: Google
Polisens kontrolltält vid gränsövergången i danska Kruså blev en allt för svår passage för den polske chauffören att ta sig igenom. Foto: Google

Om artikeln

Publicerad: 2020-08-04 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Rattonykterhet Trafikolycka