Äldre genrebild av Kurt Beier Transports fordon. Foto: Lav Ulv

Kurt Beier Transports advokat:

”Vi kommer att frikännas”

Kurt Beier Transport nekar till anklagelserna om ”ocker av särskild grov beskaffenhet” som meddelades av Syd- och Sønderjyllands Politi onsdagen den 8 juli i år.

Det är journalist Ernst Møller på danska TV Syd som har intervjuat Kurt Beier Transports advokat Anders Nemeth som försvarar företaget och en av de tre åtalade personerna som en följd av ett tillslag i Padborg 2018.

Åklagaren kommer att kräva både fängelsestraff och konfiskering av de ekonomiska fördelar företaget fått av den verksamhet de bedrivit med de filippinska förarna.

Ingen på Kurt Beiers Transport uttalar sig utan hänvisar alla till advokat Anders Nemeth som alltså avvisar alla anklagelserna och kommer att begära att företaget frikänns.

Advokat Anders Nemeth pekar på att åklagaren anklagar ett danskt företag för att inte ha betalat ut danska minimilöner till företagets utländska dotterbolag. Skulle det vara ett brott, särskilt som att minimilönekravet i det aktuella landet har uppfyllts, kommer många danska företag att få problem, säger han till TV Syd.

Om artikeln

Publicerad: 2020-07-13 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Filippinska Förare Kurt Beier Transport Minimlön Polisen