Från vänster: Mattias Jönsson (Berneco), Christian Hallberg (Tempcon) och Jesper Rosén (Berneco),

Tempcon Group förvärvar Berneco Transport

Tempcon Group hör till Sveriges ledande koncern inom temperaturkontrollerad logistik och nu tar de första steget ut i Europa genom förvärv av Berneco Transport. Berneco Transport är en etablerad aktör på marknaden specialiserad på tempererade transport till och från BeNeLux-länderna.

Med förvärvet stärker Tempconkoncernen sin position och kan nu erbjuda sina kunder ett ännu bredare utbud av tjänster. Med det väl utvecklade distributionsnätet koncernen har idag öppnas helt nya affärsmöjligheter med en så etablerad aktör på Europamarknaden som Berneco.

Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group.
– Att ta koncernens första steg söderut i Europa känns oerhört stimulerande. Vår ambition är att finnas med i hela värdekedjan från producent till konsument. Bolaget bidrar också med ny, internationell kunskap till koncernen som stärker oss i vårt fortsatta arbete, säger han.

Jesper Rosén, vd på Berneco.
– Berneco Transport är vår familjs livsverk och att nu få möjligheten att låta det leva vidare som en del av Tempcon Group känns fantastiskt bra. Vi har alltid haft en hög servicegrad och en god kvalité i vår leverans. Som en del av Tempcon känner vi nu att vi säkrar upp det för framtiden, säger han.

Verksamheten drivs oförändrat vidare i bolaget under ledning av de tidigare ägarna i andra generationen med bröderna Jesper Rosén och Mattias Jönsson i spetsen.

Om artikeln

Publicerad: 2020-07-06 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Berneco Tempererade Transporter Tempon