Scania blir den första lastbilstillverkaren i Danmark som erbjuder denna utbildning.

Scania Danmark öppnar körskola

När Scania i augusti slår upp dörrarna till sin nya körskola i danska Ishøj, får framtida lastbilschaufförer för första gången i Danmark möjlighet att få sin utbildning direkt av en lastbilstillverkare.

Som en av de ledande lastbilstillverkarna, har Scania alltid koll på vad som sker i transportbranschen. Det är också den dagliga och täta kontakten med marknaden som borgar för att Scanias körskola kan matcha transportbranschens behov, skriver de i pressmeddelandet.

Erling Petersen, chef för Scania Driver Academy.
– Vi vet att efterfrågan på duktiga lastbilschaufförer är stor. Därför är vi glada över att vi nu kan erbjuda en lastbilschaufförsutbildning som lever upp till branschens krav och säkrar att eleverna från början kan minimera bränsleförbrukning och köra defensivt och säkert, säger han.

Det har alltid varit viktigt för Scania och därför också för Scania Driver Academy, att ha ett skarpt branschfokus när det gäller att utbilda lastbilschaufförer. För detta har man säkrat ett lärarteam med gedigen erfarenhet både som utbildare och chaufförer för att eleverna från början ska få förståelse för hur det är att arbeta i transportbranschen.

För att säkra kvalitet, är grupperna inte större än 16 elever åt gången och de följs åt under de sex veckor utbildningen pågår. Det skapar ett band mellan eleverna som kan stötta varandra och enskilda elever som behöver extra stöd, kan få det.

Varje kurs har sitt lärarteam och övningskörningen görs i de nyaste Scaniamodellerna så att eleverna blir bekanta med den senaste teknologin. Genom Scanias kontakter med transportbranschen, kan de nya chaufförerna dessutom få hjälp i rätt riktning för att finna arbete efter kursen.

Om artikeln

Publicerad: 2020-07-03 09:18
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsutbildning Scania Danmark Scania Driver Academy