Circle K Vädermotet i Göteborg. Foto: Circle K

Circle K öppnar nytt i Göteborg med fokus på yrkestrafik

Circle K har nyligen öppnat dörrarna till en helt ny fullservicestation vid Vädermotet i Göteborg. Stationen är belägen intill Hisingeleden och i nära anslutning till Göteborgs Hamn och de stora containerterminalerna i Skarvik och Arendal. Stationen är särskilt anpassad för att erbjuda en utökad servicenivå för långtradarchaufförer som passerar Göteborgs Hamn, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den 13 maj öppnade Circle K:s helt nya station vid Vädermotet i Göteborg. Stationen ligger strategiskt placerad mellan Göteborgs containerhamnar och Hisingeleden, med anslutning till Europavägarna E6, E20 och E45. Stationen är speciellt utformad för att ge yrkeschaufförer och andra trafikanter en plats för vila och återhämtning längs vägen förklarar Circle K i ett pressmeddelande.

Stationsplanen är uppmärkt och särskilt anpassad för att ta emot tung trafik. Senare i år, till hösten, öppnar en inhägnad säkerhetsparkering, men redan nu finns hela 35 uppställningsplatser för nattstopp.

Inne på stationen finns flera sittplatser för längre pauser, och stora fina toaletter med möjlighet till dusch och ombyte. Stationen serverar hela Circle K:s matutbud med bland annat färska butiksgjorda smörgåsar, stenugnsbakade pizzor, fräscha sallader, samt korv och hamburgare.

I pumparna finns möjlighet att tanka bland annat diesel, HVO100, AdBlue – och bensin, så klart.
– Detta blir en av våra största stationer i landet, säger Eva Kimborn Heivert, vd på Circle K Sverige.

Circle K Vädermotet blir en av de första stationerna i landet som har Circle K:s egna snabbladdare för eldrivna bilar. Dessutom förbereds även möjligheten att erbjuda elladdning för lastbilar i framtiden.

Wabco

Om artikeln

Publicerad: 2020-05-18 08:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Företagsnyheter Göteborg Nyetablering