Punkteringsfria varubilsdäck från Continental

Nu presenterar Continental ContiSeal-tekniken som automatiskt reparerar 80 procent av alla punkteringar även för ContiVanContact100-däcken. ”Det är redan en framgång för våra personbilsdäck och för våra yrkesförare är det ännu viktigare att slippa punkteringar”, säger Continentals produktchef Knut Knudsen.

ContiSeal tätar hål i däcket på upp till 5 millimeter utan förlust av däcktryck, enligt Continental. Detta görs genom att applicera ett klibbigt, trögflytande tätningsmedel på insidan av däcket under produktionsfasen.

Massan reparerar 80 procent av alla punkteringar, enligt Continental, vilket minskar risken för få ett platt däck. ContiSealdäcken är tydligt märkta med en symbol på sidan och passar till alla vanliga fälgtyper.

Nu erbjuds alltså ContiSeal även för ContinentalVanContact100 i dimensionen 215/104 T. Produktionen startade i februari i år.

Alltfler bilar levereras med fabriksmonterade ContiSeal däck. Bland annat den nya elbilen Volkswagen ID.3

Knut Knudsen avrundar.
– Att undvika punkteringar är att spara tid och för många yrkesförare är det pengar. En annan viktig aspekt är säkerheten. En punktering innebär en säkerhetsrisk och vi arbetar mot vår Vision Zero för noll skador och olyckor på vägarna. Att undvika punkteringar är en viktig åtgärd i det arbetet, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-03-30 09:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Continental ContiSeal ContiVanContact100 Däck Punkteringsfria Vision Zero