SAP och Girteka Logistics digitaliserar transportindustrin

SAP har inlett ett samarbete med Girteka Logistics, Europas största transportföretag inom FTL (Full Truck Load) Girteka Logistics, vill digitalisera hela sin verksamhet som ett led i sin tillväxtplan för 2025 med hjälp av SAP:s tekniska plattform och branschanpassade lösning för transportföretag.

Samarbetet berör samtliga 18 000 anställda på Girteka Logistics i Europa och CIS-länderna. De nya digitala lösningarna omfattar bland annat finansiering, prissättning, kontrakt och orderhantering, underleverantörer, planering, lagerhantering, transportschemaläggning, lastmatchning samt kundservice och support.

Den standardiserade och helt integrerade lösningen kommer att förenkla och automatisera de komplexa logistikprocesserna och öka noggrannheten och effektiviteten i Girteka Logistics transporttjänster.

Edvardas Liachovičius, CEO på Girteka Logistics.
– Våra kunder vill maximera sin avkastning på transportutgifterna genom att arbeta med större och mer avancerade logistikleverantörer. Girteka Logistics ökar därför takten för att möta den växande efterfrågan på hög transparens och effektivitet när det gäller att transportera stora mängder varor till konkurrenskraftiga priser, säger han.

Med SAP som strategiskt partner, kan Girteka nu öka sin affärsproduktivitet och effektivisera sina interna processer samtidigt som de lägger grunden för hög transportkvalitet till sina kunder, står det i pressmeddelandet.

Brian Duffy, President EMEA North på SAP.
– SAP vill utveckla logistikbranschen med hjälp av innovation och teknik och bli en katalysator för nya strategiska digitala transporttjänster i Europa. I upplevelseekonomin räcker det heller inte längre med att flytta saker från punkt A till punkt B. Där spelar transportföretagen en avgörande roll som dataintegratörer genom att koppla samman hela leveranskedjan, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2020-01-29 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Digitalisering Girteka Logistics SAP North