Foto: DAF

15 procents lägre bränsleförbrukning med en nästan ny DAF-lastbil

DAF forsätter att sticka ut hakan samt utmana och säger nu att om du köper en begagnad DAF-lastbil, kan du spara 15 procent bränsle, kanske mer. ”De är otroligt tillförlitliga och vi uppnår besparingar i verksamheten på upp till 15 procent av bränslekostnaderna jämfört med Euro 5-lastbilar”, säger Carlos Liste, ägare till Maquisapa Logistics i Santa Comba i Spanien.

De första begagnade lastbilarna från den nya DAF-generationen är nu tillgängliga från DAF-återförsäljare och finns på DAF-anläggningarna för begagnade lastbilar. De har fabriksgaranti, de senaste innovationerna och har gått högst 40 000 mil. Du kan även leasa nästan nya fordon till ett förmånligt pris.

Marty van den Dungen, Sales Director Used Trucks på DAF.
– Erfarenheten har visat att många av köparna av nästan nya lastbilar från 2017-serien tidigare körde Euro 5-lastbilar. Det är enkelt att uppnå bränslebesparingar på upp till 15 procent. För att inte tala om miljöaspekterna med Euro 6-lastbilar och undantagen för särskilda områden för vissa städer, industriområden och hamnar, säger han.


DAF säger att alla som kör första generationens Euro 6-lastbilar kan uppnå bränslebesparingar på upp till 7 procent enligt resultat från tester som har utförts av journalister över hela Europa.
– Dessutom får man inte glömma bort serviceintervallet på 20 000 mil, den extra nyttolasten på upp till 250 kilo och den komforten i den senaste generationens lastbilar, säger Van den Dungen vidare.

Carlos Liste, ägare till Maquisapa Logistics i Santa Comba i Spanien.
– Att investera i en vagnpark med begagnade DAF Euro 6-lastbilar är värt varenda cent. Vi uppnår besparingar i verksamheten på upp till 15 procent av bränslekostnaderna jämfört med Euro 5-lastbilar.
Med högre nyttolast och längre serviceintervall anser Carlos Liste att maskinparkseffektiviteten har ökat och hans förare tycker om att köra sina fordon.

Alla begagnade lastbilar från den senaste Euro 6-generationen har fått etiketten ”DAF First Choice Truck” hos DAF-återförsäljare. DAF First Choice Truck-lastbilar genomgår en kontroll med 200 punkter och är enligt DAF i bästa möjliga tekniska skick, vilket ger maximal tillförlitlighet och optimal driftstid. DAF First Choice Truck-lastbilar som är upp till 4 år gamla har fullständig 12 månaders fabriksgaranti som även täcker alla fabrikstillval.


Om artikeln

Publicerad: 2020-01-20 10:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Begagnade lastbilar Bränslebesparing DAF Trucks Euro 5 Euro 6