Volvo Trucks nyckelpartner för Girteka Logistics

Volvo FH blir dragbil nr 7 000 som idag levereras

Ett av Europas största FTL-företag (full truck load) Girteka Logistics, annonserar att de idag får dragbil nr 7 000 levererad. Medan transportindustrin i Europa fortsatt är tämligen fragmenterad, säger Girteka Logistics att deras jämna tillväxt härrör från investeringar i anställda, teknik, driften och miljövänliga lastbilar.
Mindaugas Paulauskas, CTO at Girteka Logistics, Jarkko Aine, Managing Director at Volvo Trucks Lithuania, Kristian Kaas Mortensen, Head of Strategic Partnerships at Girteka Logistics.
Mindaugas Paulauskas, CTO at Girteka Logistics, Jarkko Aine, Managing Director at Volvo Trucks Lithuania, Kristian Kaas Mortensen, Head of Strategic Partnerships at Girteka Logistics.

Kristian Kaas Mortensen, Head of Strategic Partnership på Girteka Logistics.
– Brexit, EU-lagstiftning, potentiellt bromsande EU-ekonomier och ännu fler utmaningar kommer att påverka transportindustrin, säger han i ett pressmeddelande. Genom vårt företags storlek och interna processmognad finner vi sätt att anpassa oss till dessa förändringar för att kunna fortsätta prestera bra och vara miljövänliga,

Girteka Logistics har nu utökat sin flotta till 7 000 dragbilar. 2016 hade man 2 900. Girtekas största märke bland fordonen idag, är Volvo FH av standardmodell, men expansionen stannar inte här. Man planerar att till 2021 ha 10 000 dragbilar och 20 000 förare, med Volvo Trucks som huvudpartner.

På Volvo Trucks är man både stolta och nöjda och säger att det visar åter att deras långsiktiga samarbete, i vilket de levererar bränslesnåla fordon med bra komfort och service, bidrar till en mer hållbar framtid när stora företag som Girteka Logistics använder deras produkter.

Mindaugas Paulaskas, Chief Transport Officer på Girteka Logistics, säger att som en av de stora i europeisk transportindustri, ser de sin storlek och processkvalitet som de viktigaste fördelarna då dessa hjälper dem att växa snabbare än deras konkurrenter.
– Vi kan idag anställa cirka 100 förare per vecka och få dem ut på vägarna, avrundar han.


Om artikeln

Publicerad: 2019-12-09 10:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Girteka Logistics Litauen Transportindustrin Volvo Trucks