Foto: JOAB

Stark efterfrågan får JOAB att satsa på fullserviceanläggning i Malmö

Det 55 år gamla familjeföretaget JOAB, öppnar en serviceverkstad i Malmö i början av nästa år. Det är den stora omsättningsökningen och kundernas önskemål som ligger bakom företagets beslut att etablera sig i den skånska staden.

Någon gång under det första kvartalet 2020 kommer JOAB att öppna en fullserviceanläggning i Malmö. Detta efter att man under det senaste årets kunddialoger har förstått att det finns ett uttalat önskemål om en ökad servicenärvaro i staden.

Serviceanläggningen kommer att kunna serva hela JOAB:s produktprogram som består av lastväxlare, kranar, sopbilar och liftdumpers.
– Vi har ökat försäljningen kraftigt de senaste åren och måste säkerställa en bra service för våra kunder och i Malmö har det varit en brist på servicekapacitet. Därför har vi valt att investera i en egen serviceanläggning, säger Peter Olsson, vd på JOAB.

Omsättningsökningen som Peter Olsson nämner innebär i klartext 115 procent upp under de senaste fem åren. Rekrytering av platschef och servicetekniker till anläggningen i Malmö är igång.

JOAB Gruppen är ett 55-årigt familjeföretag som i år omsätter 930 miljoner och har 290 anställda. I år levereras över 1 500 enheter av lastväxlare, sopbilsaggregat, kranar, liftdumper och Cameleont-system, skriver man i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-25 10:12
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Joab Serviceanläggningar