Speditören är i nuläget inte misstänkt för något brott. Speditören är i nuläget inte misstänkt för något brott.

Otillåtet cabotage slutade med två års återreseförbud

Ett trailerekipage vars dragbil är registrerad i Bulgarien, blev i veckan föremål för en kontroll av trafikpolisen i Helsingborg. Det hela slutade med sanktionsavgift och böter samt utvisning med återreseförbud.

Kontrollen som gjordes slutade med att åkeriet bland annat misstänks för att ha kört otillåtet cabotage. För detta får åkeriet betala ett förskott på sanktionsavgift på 40 000 kronor.

Ombord i trailern fanns även en del farligt gods men föraren saknade ADR-utbildning (ADR 1.3). Men det skulle visa sig att han saknade mer än så, som till exempel kunskaper i lastsäkring.

Den nordmakedonske föraren hade heller inte tillstånd att arbeta i EU. Därmed togs han med till gränspolisen och snart togs beslut om att avvisa honom, med två års återreseförbud.

Trafikpolisen tog med sig ekipaget till polishuset i Helsingborg där det parkerades under tiden man väntade på att böter och sanktionsavgift skulle betalas. Ett belopp på totalt 46 000 kronor. Eftersom det handlade om en sanktionsavgift, klampades dragbilen.

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-06 16:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Återreseförbud Cabotage Helsingborg Trafikpolisen Transportfusket