Narkotikabeslag och flera anhållna efter gemensam myndighetsinsats

Efter en veckas kontroller, tillsammans med Polisen och Kustbevakningen, har Tullen redovisat vad de lyckades genomföra i Trelleborgs hamn.

Bland annat har tre personer anhållits, man har tagit hand om tre rattfyllor, avvisat två hundar beslagtagit drygt 188 liter sprit, 1 030 liter öl drygt 200 liter vin, 29 knarktabletter och 9,6 gram amfetamin.
– Dessutom träffade vi på gods på utgående som kunde misstänkas vara stöldgods, som överlämnades till polisen, berättar pressinformatör Ann-Sofie Hansson.

– Vi har också överlämnat flera personer till gränspolisen där det varit tveksamt om de haft rätt att vistas i Sverige, däribland tre personer som misstänks för terrorism.

Totalt fattade gränspolisen 48 beslut om nekad inresa i Sverige och tre togs i förvar och två greps. Mycket tack vare tullens ingripande.
– Vi kan också tillägga att vi fått återkommande återkoppling om hur bra samarbetet ute på kontrollplatserna fungerat och att det varit en mycket slagkraftig insats från alla medarbetare, tillägger Ann-Sofie Hansson.

Den gemensamma satsningen som gick under namnet Trident är nu avslutad.

Läs även: Hittills har 22 misstänkta avvisats i operation Trident

Foto: Kustbevakningen / Facebook

[pro_ad_display_adzone id=”212″]

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-26 16:06
Kategori: Nyheter
Taggar: Kustbevakningen Operation Trident Polisen Trident tull