Skriftlig fråga till infrastrukturministern:

Hur tänker du göra vinterväghållningen bättre, Eneroth?

Yrkestrafikens kritik mot vinterväghållningen har fått riksdagsledamoten Thomas Morell (SD) att agera politiskt. Genom en skriftlig fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vill han veta vad ministern tänker göra för att se till så att underhållet av vintervägar blir ”godtagbart”.

Thomas Morell förklarar att det under de senaste åren har framförts kritik angående vinterunderhållet på landets vägar. Kritiken kommer inte minst från den yrkesmässiga trafiken, menar Morell, där de gång på gång anmärker på hala vägar och dåligt plogade vägar.

Han ger exempel på olyckor med flertalet fordon inblandade och om lastbilsekipage, som trots mycket bra vinterdäck inte har haft en chans att ta sig fram på hala vägar.

Morell menar att vittnesmålen om bristfälligt vinterunderhåll är många, vidare konstaterar han att Trafikverkets beredskap för hastiga väderomslag inte är fullgod. ”Sverige har en tradition att arbeta aktivt med trafiksäkerhetsfrågor, men när det gäller vinterunderhåll av våra vägar brister det rejält.”, skriver Thomas Morell.

Hans fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth lyder:
”Vilka åtgärder avser ministern att vidta för att säkerställa att underhållet av vintervägar blir godtagbart?”

Senast den 13 november måste ministern ha svarat på frågan.

Om artikeln

Publicerad: 2019-11-05 10:21
Kategori: Nyheter
Taggar: Skriftlig fråga Socialdemokraterna Sverigedemokraterna Thomas Morell Tomas Eneroth