SM-kvaltävling i Östersund för unga lastbilschaufförer

Tisdagen den 22 oktober är det dags för den sista av de tre årliga kvaltävlingarna för unga lastbilschaufförer inför Yrkes SM 2020. Denna gång är tävlingen i Östersund. Ungdomar från gymnasieskolans fordonsprogram, inriktning transport, ska visa prov på skicklighet i flera spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilschaufförs vardag.

Stor koncentration och gott omdöme krävs när olika tävlingsmoment som lastsäkring och precisionskörning för både lastbil och truck ska genomföras. Utöver dem tillkommer också teoretiska prov som eleverna ska skriva.

På tisdagens kvaltävling i Östersund tävlar ungdomar från följande orter:
Arvidsjaur
Avesta
Söderhamn
Sollefteå
Gävle
Sundsvall
Vilhelmina
Falun
Åkersberga
Östersund
Arjeplog
Robertsfors

Varifrån kommer vinnaren denna gång, tror du?

Segrarna i varje kvaltävling kvalificerar sig till Yrkes-SM som 2020 genomförs i Helsingborg.
Titta in på Facebooksidan här.


Om artikeln

Publicerad: 2019-10-21 14:42
Kategori:
Taggar: Östersund Transportutbildning TYA Volvo Lastvagnar Yrkes SM 2020