Stor motorfest i Södertälje den 14 september

Tunga Rallyt Åkarsvängen

Tunga Rallyt Åkarsvängen, som arrangeras årligen, sker nu på lördagen den 14 september i Södertälje. Ett hundratal klassiska lastbilar, bussar och brandbilar kommer att köra längs vägarna, som kantas av ännu fler entusiaster och nyfikna åskådare.

Vid Åkarsvängen deltar cirka 150 fordon från 1930-talet fram till 1989 års modeller. Såväl svenska fordon som ett 25-tal fordon från våra grannländer. Totalt deltar cirka 400 personer i rallyt och MHS, Motorhistoriska sällskapet, har ett femtiotal funktionärerna på plats.

Stig-Olof Olofsson, ordförande i MHS.
– Intresset för lastbilar, bussar och brandbilar är stort här och många är riktiga fantaster som lägger ner många timmar på att göra bilarna fina, säger han.

Tunga Rallyt Åkarsvängen är alltså en manifestation av de fordon som har bidragit till att bygga upp Sverige till dagens nivå och välstånd. De fordon som deltar är en del av det fordonshistoriska kulturarvet och som är till glädje för alla.


Rallyt inleds vid Chassiporten
i Södertälje, där de startar med en minuts mellanrum, och går en runda till bland annat Trosa och Gnesta under dagen, med målgång vid Scanias huvudkontor. Här bifogas en karta över färdvägen.

Tunga Rallyt arrangeras av Motorhistoriska Sällskapet i Sverige, MHS, en av landets större klubbar för äldre fordon, tillsammans med Scania Sverige AB.

Första starten sker klockan 08.30 och varje fordon som startar, presenteras med fakta och kuriosa.

Vill du ha mer information om rallyt, startlistor och annat, får du det här.

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-06 08:00
Kategori: Nyheter
Taggar: MHS Scania Södertälje Tunga Rallyt Åkarsvängen Veteranlastbilar