Speditören är i nuläget inte misstänkt för något brott.

Åtta överlaster på två dagar – ”vi omhändertog två körkort”

”Jag kör ut och hämtar in något”. Så låter det ofta när Proffs besöker polisens kontrollplats i Helsingborg. Och att ”hämta in något” innebär inte sällan att det skrivs rapporter av olika slag, böter delas ut och körkort omhändertas.

Veckan som snart har gått har gjort flera förare körkortslösa i Helsingborg. Några har fått lämna ifrån sig ”lappen” efter att ha kört för fort och några för att ha lastat lite väl mycket på sina 3,5-tons lastbilar.

Under tisdagen var det en handfull 3,5-tonnare (och en 3-tonnare) som ertappades med överlast. På onsdagen ytterligare tre. Efter att fordonen vägts, visade uträkningarna på överlaster motsvarande allt mellan cirka 40 och 150 procent överlast.

De som har över 100 procents överlast får utöver böter även lämna ifrån sig sitt körkort.
– Vi omhändertog två körkort under onsdagen, berättar trafikpolis Christer Hansson.

Utöver överlasterna, rapporterades även ett par cabotageärenden till Transportstyrelsen.
– På onsdagen tog jag in ett rumänskt ekipage som visade sig köra otillåtet cabotage, berättar Christer Hansson, som sammanfattar ärendet med att peka på brister i dokumentationen.

Förskottet på sanktionsavgiften, 40 000 kronor, har betalats.

Ett annat otillåtet cabotage stoppades av Christers kollegor under tisdagen. Mer om det, och ytterligare ett ärende, kan du läsa i en artikel som vi publicerar om en stund här på Proffs nyhetssajt.

Efter att ha lastat av godset som syns på bilden kontrollvägdes fordonet på nytt. Fortfarande var det cirka 1 ton för tungt.
Efter att ha lastat av godset som syns på bilden kontrollvägdes fordonet på nytt. Fortfarande var det cirka 1 ton för tungt.

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-06 15:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Cabotage Helsingborg Överlaster Trafikpolisen Transportfusket