Gosedjur i framrutan lyser upp tillvaron för barnen i Majorna

Det kastas både det ena och det andra i hushållsavfallet. Bland annat övergivna nallar. Stefan Hagman tar hand om gosedjur som ser hela och rena ut och använder dem som ”utsmyckning” i sin sopbil, något som har gjort honom poppis bland barnen längs hans sophämtningsrundor.

När Stefan Hagman kör sina turer för att hämta sopor, händer det inte sällan att han hittar övergivna gosedjur i soprummen. Anledningen till att någon valt att kasta bort sin lilla ludna mjukiskompis kan så klart variera, men troligtvis handlar det om barn som vuxit upp och blivit ungdomar.

Stefan har dammat av sina fynd och placerat dem i framrutan på sopbilen. Arbetsgivaren ansåg dock inte att det var lämpligt att ha gosedjuren där och ville att han skulle plocka bort dem.

Självklart lydde han sin arbetsgivare, men det finns tillfällen då de åker upp i framrutan igen.
– När jag kommer till skolor och dagis där det finns yngre barn, förklarar Stefan Hagman.

Stora fordon är oftast alltid intressanta för den yngre generationen. Och gosedjuren gör ju inte intresset mindre har Stefan konstaterat.
– En kul grej som får många att skratta och le. Och det gör att mitt jobb går lättare. Det känns roligt att kunna glädja de små, avslutar han innan han fortsätter sin runda i Majorna i Göteborg.

Om artikeln

Publicerad: 2019-08-05 15:04
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufför Gosedjur Hemma hos Sopbilar