UPS börjar med drönarleveranser i USA

Att använda drönare för leveranser har även i Sverige diskuterats. Inte minst i områden med stora avstånd. UPS startar nu ett dotterbolag för drönarleveranser och har idag ansökt om tillstånd hos amerikanska flygmyndigheten FAA för att starta kommersiella flygningar med drönare.

Certifieringen de ansökt om, kommer att juridiskt göra UPS nya bolag till ett flygbolag och man väntar sig få tillståndet redan i år.

Tillståndet bryter ny mark för längre drönarflygningar som kan leverera produkter bortom operatörens synhåll, såväl dag som natt. Denna typ av flygningar är idag hårt reglerade i USA och godkänns bara i undantagsfall.

Scott Price, UPS chief transformation and strategy officer.
– UPS har bestämt sig för att satsa på teknik för att utveckla sin affär. UPS nya bolag för drönarleveranser och ansökan om att starta reguljär verksamhet är ett stort, historiskt steg för såväl UPS som drönar- och logistikbranschen, säger han.

I mars tog UPS, i samarbete med Matternet, initiativet till de första godkända rutinflygningarna med drönare i USA som lyder under FAAs Part 107 certifiering. Initiativet är fortfarande aktivt och idag genomförs leveranserna mellan WakeMeds sjukhus och deras campus i Raleigh, North Carolina.

Inom ramen för detta program levererar företaget medicinska prover med obemannade drönare som komplement till markbaserade logistiktjänster. UPS har sagt att man avser att utöka drönarverksamheten till andra sjukhus och campusområden.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-02 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Drönare FAA Logistiktjänster UPS USA