Svenskarna i EU:s transportutskott

TRAN är EU-parlamentets utskott för transportfrågor och turism. Samma utskott som Jens Nilsson (S) och Peter Lundgren (SD) arbetat i under förra mandatperioden då vägtransportpaketet dominerade och vann mark. Efter valet har nya namn kommit till.

Peter Lundgren fortsätter att vara fullvärdig medlem i utskottet. Fullvärdig medlem i utskottet blir även  Johan Danielsson (S) som också blir ledamot i utskottet för sysselsättningsfrågor (EMPL).

Johan Danielsson.
– Det känns bra att jag fått de utskott jag önskat. Nu kan vi starta arbetet för ordning och reda på arbetsmarknaden och den självklara principen att svenska kollektivavtal ska gälla för alla som arbetar i Sverige. Och för att säkerställa att vi har arbetsmiljöregler som gör att människor inte dör på, eller på grund av sina arbeten, säger han i ett pressmeddelande.

Som ledamot av transportutskottet blir en av hans första viktiga uppgifter att se till att det stora vägtransportpaket, som parlamentet till sist lyckades enas om i våras, nu slussas hela vägen i hamn.

Europaparlamentet lyckades i våras till sist bli överens om schyssta villkor även inom vägtransportsektorn.
– Nu blir det vår uppgift att försvara den positionen och i förhandlingar med rådet driva igenom att svenska kollektivavtal ska gälla för dem som kör på våra vägar, säger Johan Danielsson.

Ersättare blir Miljöpartiets Pär Holmgren, för många känd från TV som väderrapportör.

Om artikeln

Publicerad: 2019-07-05 09:30
Kategori: Nyheter
Taggar: EU EU-parlamentet Johan Danielsson. Pär Holmgren Peter Lundgren TRAN Transportutskottet