Startar utsläppsfri logistikanläggning – med helelektrisk Actros

Logistikleverantören Pfenning Logistics startar en utsläppsfri logistikanläggning i Mannheim och väljer den helelektriska Mercedes-Benz eActros som transportfordon.

25-tonslastbilen kommer att förse Mercedes-Benz fabrik i Mannheim med komponenter och reservdelar och kommer att köras i tvåskift cirka 160 kilometer per dygn. Mercedes-Benz Trucks testar eActros som en del av sin ”Innovation Fleet” med daglig användning för olika kunder.

Det officiella överlämnandet av lastbilen ägde rum vid anläggningens externa lager i Spreewaldallee, nordost om Mannheim.

Mercedes-Benz har redan i oktober 2018 levererat en eActros i Mannheim till ett betongföretag, TBS Transportbeton. Båda fordonen är del av Innovation Fleet.

Pfennings eActros är nu en integrerad del av Mercedes-Benzanläggningens logistikkedja och körs i tvåskift. Batterierna laddas på kvällen i ett externt lager efter avslutade skift.


Anläggningen i Mannheim
producerar motorer och andra komponenter för hela Daimlers fordonssegment runt om i världen. Under våren 2019 beslutade företagsrådet om ett gemensamt paket för anläggningens framtid.

Beslutet innefattade inte bara att utveckla kärnverksamheten, utan även att utveckla produktionen av alternativa drivtekniker. Med ett kompetenscenter för utsläppsfri drift, är anläggningen väl lämpad för den typen av utveckling.

Paketet innehåller även montering av batteripaket för eActros när serieproduktionen kommer igång vilken är planerad till 2021.

Om artikeln

Publicerad: 2019-06-12 11:31
Kategori: Nyheter
Taggar: Alternativa bränslen Företagsnyheter Helelektrisk Mercedes-Benz Miljö