Hon tar hand om transportfuskarna – ”Ska fortsätta i Bäckströms anda”

När trafikåklagare Mikael Bäckström i Östersund som för våra läsare är välkänd, gick vidare mot nya mål, undrade vi all vad som skulle hända nu. Det tog ett tag, men nu sitter kammaråklagare Frida Molander på hans plats. Hon vill gå vidare i samma anda.

När vi äntligen fick särskilda trafikåklagare i Östersund och Karlskrona, infann sig först en stor glädje, i alla fall tills branschen insåg att vi istället för en ”Koenigsegg”, fått en ”Skoda”.

Den 1 maj 2017 förändrades detta då verksamheten utvecklades och trafikåklagare Mikael Bäckström gjorde entré i Östersund. Han lade grunden för det som nu kammaråklagare Frida Molander ska fortsätta att utveckla.

Proffs har träffat henne i Östersund och hon är en frisk fläkt med stort intresse och innehar – enligt information vi fått – stor kunskap.
– Jag innehar officiellt tjänsten från och med 1 maj och har precis kommit igång, säger hon till oss. Men jag har bra instruktioner från Mikael Bäckström och kan även konsultera honom vid behov. Jag vill gå vidare i hans anda och fortsätta utveckla det han satte igång.

Hon tycker juridiken kring dessa ärenden är spännande och komplex jämfört med vad som är vanligt för mängdbrott.


Frida Molander avger en
positiv energi och man känner hopp om att detta kommer att bli bra. Dessutom berättar hon att även Karlskrona ska utvecklas för att kunna hantera samma typ av ärenden som annars endast Östersund hittills tagit hand om. Exempelvis manipulerade färdskrivare som leder till företags bot.

I Karlskrona blir det vice chefsåklagare Marie Lindström som ska axla den nya, utvecklade rollen där.
– Det är bra att ha någon att bolla idéer med eftersom vi är ganska ensamma med specialkunskaperna i ämnet, säger Molander.

Redan nu har Frida Molander en del ärenden och har även fått ta tag i ett av de stora ärendena vi sedan tid tillbaka följer. Vi ser med spänning fram emot att följa avslutningen i det fallet.

Vi kommer att presentera Frida Molander i en större artikel i ett kommande nummer av den redaktionella Proffs. Då delar hon med sig av tankarna kring sitt nya jobb, vad hon blivit förvånad över, vad som är svårt och vad som är intressant.

Och bli inte förvånad över om ni träffar henne tillsammans med trafikpolisgruppen ute vid vägkanten.

Om artikeln

Publicerad: 2019-05-16 16:05
Kategori: Nyheter
Taggar: Frida Molander Mikael Bäsckström Östersund Trafikåklagare Transportfusket