Landsbygdsupproret laddar för morgondagens protest

Allt fler människor engagerar sig mot det de finner är fel och orättvist när politikerna inte lyssnar längre. På lördag är det dags för Landsbygdsupproret att protestera mot det som de menar förgör en levande landsbygd. Protesten äger rum på Norrmalmstorg i Stockholm imorgon mellan klockan 11.00 – 14.00.

Drivmedel blir allt dyrare, kollektivtrafik dras in, sjukhus läggs ner, ja, listan kan göras lång. Ett står i alla fall klart för de som engagerar sig i Landsbygdsupproret och det är att om inget görs snart, försvinner den levande landsbygden.

Michael Tidblad är en del av Landsbygdsupproret och säger att det handlar om allt och alla.
– Landsbygden behöver åkerinäringen, säger han och räknar upp alla transporter som lantbrukare och de som bor på landet är beroende av att få till sig och att få transporterat bort. Även åkerinäringens omkostnader ökar vilket påverkar den redan prövade landsbygden.

Stad och land måste gå hand i hand och han säger det är viktigt att visa den nya regeringen att landsbygden finns och behövs och måste få möjligheter att få finnas.

På Norrmalmstorg träffas deltagare till fots utan fordon.
– Det kommer att köras korteger i både skånska Höör och Birsta i Sundsvall, säger Mikael. Alla möjliga fordon vill vi se i kortegerna. Traktorer är en landsbygdssymbol, men polisbilar, bussar, brandbilar, lastbilar, alla är välkomna att ingå i detta uppror för de är också viktiga och en del av landsbygden.

Är du intresserad av att delta i kortegerna eller komma till fots i Stockholm och har frågor, går du in på Landsbygdsupprorets Facebooksida och skriver meddelande. Annars är det bara att komma, hälsar Michael Tidblad.

Foto: Landsbygdsupproret

TRP

Om artikeln

Publicerad: 2019-04-26 12:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Höör Landsbygdsupproret manifestation Protest Stockholm Sundsvall