Postnord fortsätter att expandera i Helsingborg

Postnord växer kraftigt inom paket, pall och styckegods. När svenskarna e-handlar allt mer, blir paketen fler och fler och för att hantera de ökande volymerna bygger nu Postnord en ny paket- och styckegodsterminal i Tostarps industriområde i utkanten av Helsingborg.

Annemarie Gardshol, vd Postnord Sverige, säger att de ser att e-handeln fortsätter att växa kraftigt.
– Vår egen E-barometern förutspår 14 procent i år och det möter vi bland annat genom strategiska investeringar, som den nya terminalen i Helsingborg, säger hon.

Catena bygger den nya terminalen och blir sedan Postnords hyresvärd. Catena är ett fastighetsbolag som utvecklar logistikanläggningar i strategiska lägen.

Terminalen blir cirka 18 000 kvadratmeter stor och byggs i bästa logistiska läge invid E4 och E6/E20.
– Vi etablerar den nya terminalen i ett riktigt logistiknav i södra Sverige, en utmärkt position för att också hantera flöden in och ut ur landet, säger Annemarie Gardshol, vidare.


Byggnaden kommer att
inrymma både paketsortering och styckegodsterminal. Dessutom lokaliseras en distributionshubb på terminalen och blir utgångspunkt för brevbärare och chaufförer. Den kommer också att utrustas med en toppmodern paketsorteringsmaskin som är anpassad för att möta volymökningar på sikt.

Terminalen tas i drift stegvis under hösten 2020 för att ge sorteringskapacitet inför den topp i paketmängd som förväntas under Black Friday och jul 2020.

Postnords nya paket- och styckegodsterminal kommer att ligga på Tostarps industriområde öster om Helsingborg. Foto: Google Maps
Postnords nya paket- och styckegodsterminal kommer att ligga på Tostarps industriområde öster om Helsingborg. Foto: Google Maps

Om artikeln

Publicerad: 2019-03-01 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter PostNord utveckling