Sveriges Åkeriföretag nöjd med att Eneroth fortsätter som infrastrukturminister

Tomas Eneroth (S) fortsätter som infrastrukturminister och ett nytt departement för infrastruktur inrättas. Sveriges Åkeriföretag gratulerar Eneroth till fortsatt förtroende i denna nyckelfunktion för Sveriges framtid.

Sveriges Åkeriföretags, SÅ, vd Richard Gegö säger att Eneroth är en samarbetsorienterad person som sätter praktiska lösningar och hantverk före ideologi.
– Att han fortsätter i sin nuvarande roll är positivt då vi kan fortsätta arbetet med godsstrategin den rakaste vägen utan att tappa fart, säger Gegö.

Eneroth tillträdde efter att det dåvarande statsrådet Anna Johansson (S) avgick i samband med IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Med ett och ett halvt år i bagaget som infrastrukturminister har Tomas Eneroth sjösatt en godsstrategi med tillhörande Nationella godstransportrådet, samt tagit en rad initiativ för att stärka trafiksäkerhet och förbättra förutsättningarna för att driva åkeriföretag i Sverige, står det i SÅ:s pressmeddelande.

Under statsminister Löfvens regeringsförklaring presenterades också att infrastruktur blir ett eget område inom regeringen, med ett nytt infrastrukturdepartement. Där ingår även Anders Ygeman som energi- och digitaliseringsminister.

Gegö säger att åkerinäringen har uppskattat Eneroth under den förra mandatperioden.
– Ibland har en del förslag trätt i kraft lite väl fort, men hellre det än motsatsen. Det är entreprenörsanda i att testa om det funkar och köra på, avslutar Rickard Gegö.

Foto: Sveriges Åkeriföretag och Tommy Holl (arkiv). Obs! Fotomontage.

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-21 15:36
Kategori: Nyheter
Taggar: Infrastrukturminister Politik Regeringsbildningen Sveriges Åkeriföretag Tomas Eneroth