LKW Walter ny combo rail-transportör på sträckan Schweiz-Sverige

Istället för vägtransport med lastbil för all import av smörjmedel från Midlandfabriken i Schweiz till Sverige, är nu LKW Walter ny leverantör av denna miljötjänst. Midland har sedan många år aktivt valt combo-rail, trailer på järnväg.
Jonas Udd.
Jonas Udd.

Jonas Udd, vd affärsutveckling, försäljning och marknad på Midland säger att säkra leveranser är huvudskälen till valet av combo-rail.
– Järnvägstransporterna sparar mycket bränsle och CO2 jämfört med vägtrafik. Dessutom har combo-rail-upplägget visat sig fungera mycket bra logistikmässigt utan förseningar. Vi har normalt en trafik, dörr-till-dörr, från order i Schweiz till lagret i Göteborg på 3–5 dagar, förklarar han.

För inrikes transporter fortsätter Midland med Schenkers nätverk.

 

 

Om artikeln

Publicerad: 2019-01-17 09:56
Kategori: Nyheter
Taggar: Combo-rail Företagsnyheter LKW Walter Midland