Claes Nilsson, t.v. efterträds från 1 jan 2019 av Roger Alm som vd för Volvo Lastvagnar AB. Foto: Sven-Erik Lindstrand, arkiv

Roger Alm ny vd för Volvo Lastvagnar

Roger Alm, född 1962, tar från årsskiftet över posten som vd för Volvo Lastvagnar AB efter Claes Nilsson som då går i pension. Samtidigt utses Diana Niu till medlem av koncernledningen och personaldirektör för Volvokoncernen.
Diana Niu. Foto: Volvo Lastvagnar AB
Diana Niu. Foto: Volvo Lastvagnar AB

Roger Alm började sin karriär inom Volvo Lastvagnar 1989 och kommer närmast från jobbet som chef för Volvo Lastvagnars Europadivision. Han har sedan dess haft en lång rad ledande positioner inom bolaget, bland annat som ansvarig för verksamheter i Latinamerika och Europa.

Claes Nilsson, född 1957, började inom Volvo 1982 och har varit vd för Volvo Trucks sedan 2012. Hans personliga mod är inte att förakta: Många minns hur han i en reklamfilm lät sig hänga i en tunn wire tillsammans med en FMX över ett iskallt Göta Älv.

Diana Niu, född 1966, tar över ansvaret som koncernens personaldirektör. Diana Niu har närmare 30 års erfarenhet av HR-arbete på ledande positioner, primärt i Asien. Sedan 2014 är hon HR-chef för Volvo Anläggningsmaskiner.

Roger Alm och Diana Niu tillträder sina tjänster den 1 januari 2019.

Om artikeln

Publicerad: 2018-12-12 15:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Volvo Lastvagnar AB