Julkonvoj gav 40 000 till forskning om barns sjukdomar

Örebros egen julkarneval med lastbilar dekorerade på alla tänkbara sätt gjorde det igen. Med barnen i fokus och en insamling till forskning om barns sjukdomar, spred de fyrtio lastbilsekipagen och övriga kringarrangemang, ljus och värme i mörkret med önskningar om en God Jul och ett Gott Nytt År.

Konvojen i Örebro, som rullade den 14 december, arrangeras av Trucknet Radios Thomas Hydén som är överväldigad över responsen på årets konvoj.
– De som körde i konvojen beskrev hur folk stod som en mur utmed gatorna, säger han.
Arrangemanget har uppenbarligen omfamnats av örebroarna.

Norra Bergslagens Veteranjärnvägars veteranbuss fylldes med barn och med på bussen åkte Bärgar-Berra och hans Signe till barnens stora förtjusning.

Väl tillbaka på Örebro Truckstop, var det dags för julbord inne på American Drive In där även sångaren Martin Nilsson från Landskrona underhöll med blandad musik.
– Restaurangen var fullsatt och stämningen var härlig liksom Martins professionella framträdande, säger Hydén.

Naturligtvis var Tomten på plats med ren och allt, nåja, i alla fall en ponny med renhorn, och med Bärgar-Berra och Signe som assistenter, fick alla barnen en julklapp.


Årets insamling var till
förmån för Nyckelfonden vars pengar går till forskning om barns sjukdomar. Blev det ett bra resultat frågar vi Lars-Inge Segerholm, stationschef på Trucknet Radio och marknadschef på Örebro Truckstop?
– Ja, visst blev det, säger han. Jag har inte summan i huvudet, men runt 40 000 kronor blev det allt.

Trycket var stort på att få köra med i konvojen och de fyrtio platserna var slut redan i oktober. Finns det utrymme för fler fordon?
– Vi hade ju gärna velat det, men det måste också fungera och i dialog med polisen har vi kommit fram till att fyrtio är precis rätt antal, avrundar Lars-Inge Segerholm.

Tillbaka till Thomas Hydén. Har ni satt något datum för 2019?
– Ja, det blir den 13 december, säger han. Och även då kommer det att samlas in pengar till ett specifikt ändamål, säger han.

Thomas hade hoppats kunna erbjuda fler ekipage möjligheten att delta nästa år, men nu är gränsen satt till fyrtio. Då blir det väl en extra guldkant på att få vara en del av Christmas Convoy?
– Det blir det och det gäller att anmäla sig i tid, säger Thomas Hydén som ser fram emot ett nytt år med flera spännande aktiviteter som innefattar Trucknet Radio och Örebro Truckstop.


Läs även:
Barnen i fokus när julkonvoj ska rulla genom Örebro

Foto: Thomas Hydén

Ett av ekipagen som spred ljus över örebroarna den 14 december.
Ett av ekipagen som spred ljus över örebroarna den 14 december.

Om artikeln

Publicerad: 2018-12-19 09:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Christmas Convoy Forskning Kortege Örebro Trucknet Radio Örebro Truckstop Välgörenhet