Så här såg det ut förra året när konvojkörningen hade premiär i Örebro. Foto: Mikael Forslund, arkiv

Barnen i fokus när julkonvoj ska rulla genom Örebro

Nu är det dags igen för en prövad bransch att sprida ljus och glädje i Örebro. Christmas Convoy rullar igen den 14 december klockan 17.30. I år körs den till förmån för Nyckelfonden och insamlade pengar går till forskning om barns sjukdomar. Det blir en mängd kringaktiviteter och arrangören Trucknet Radio har insett att man nästa år måste söka tillstånd för långt fler fordon.
Annika Rosdahl på Nyckelfonden känner stor glädje inför att arrangören av Christmas Convoy 2018, valt att fokusera på de unga i samhället. Foto: Sjukhusfotograf Lars-Göran Jansson
Annika Rosdahl på Nyckelfonden känner stor glädje inför att arrangören av Christmas Convoy 2018, valt att fokusera på de unga i samhället. Foto: Sjukhusfotograf Lars-Göran Jansson

Thomas Hydén är en välbekant röst på Trucknet Radio i Örebro och när han en natt 2017 inte kunde sova, tänkte han på att det på vintern inte finns vare sig träffar eller utställningar. Idén till Christmas Convoy var född och kunde sprida glädje i Örebro i decembermörkret samma år.

I år rullar de igen och de sökte tillstånd för 40 fordon, men redan i oktober var det fullt.
– Jag har en väntelista på 10-15 bilar, säger Thomas till oss. Intresset är enormt och till nästa år får vi nog söka för hundra fordon.

Förutom att sprida ljus till folket i Örebro och önska dem en God Jul och ett Gott Nytt År, står i år barn i fokus.
– Vi samlar in pengar till Nyckelfonden som finns på Universitetssjukhuset i Örebro och som forskar på sjukdomar hos barn, säger han och tillägger att arrangemanget är helt ideellt.

Årets konvoj sätter verkligen barnen i fokus då det erbjuds barn att åka med lastbilarna i konvojen och Bärgar-Berra med sin hund Signe kommer till platsen för att mingla.
– Norra Bergslagens Veteranjärnvägar deltar i konvojen med en veteranbuss som barn med funktionshinder ska få åka med i den, berättar Thomas.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]


Mediaintresset för konvojen
är påtagligt från både pappers- och etermedia. P4 Örebro har hört av sig, säger Thomas och även lokal-TV har visat intresse utöver dagspressen.

Annika Rosdahl är stiftelseansvarig för Nyckelfonden och hon är verkligen glad över att konvojens insamling går till forskningen om barns sjukdomar.
– Fantastiskt roligt och härligt med så mycket fokus på barnen, säger hon till oss.

Konvojen avslutas där den börjar, på Örebro Truckstop och på restaurangen American Drive In kan man sedan köpa julbord och underhållningen står sångaren Martin Nilsson från Landskrona för.
– Alla barn kommer också att få en tidig julklapp och jag garanterar att Tomten själv, med sällskap, kommer hit, avrundar Thomas Hydén.

Hålltiderna är att fordonen som deltar, samlas på Örebro Truckstop senast klockan 17.00 med avfärd klockan 17.30.

[pro_ad_display_adzone id=”212″]

Om artikeln

Publicerad: 2018-12-03 15:46
Kategori: Nyheter
Taggar: Julhälsning Konvoj Luciatåg örebro Trucknet Radio Välgörenhet