Helelektrisk VNR-modell rullar ut i Kalifornien

I Kalifornien kommer man under nästa år att kunna se Volvo-modellen VNR i ett helelektriskt utförande. Lastbilen beskrivs som renare, tystare och specialdesignad för städer där man är inriktad på ”hållbar stadsutveckling”.

Den elektriska VNR-dragaren kommer att rulla i ett demonstrationsprojekt (Lights, som står för Low Impact Green Heavy Transport Solutions) i Kalifornien, men enligt Volvo Trucks ska hugade spekulanter i Nordamerika kunna köpa modellen under år 2020.

Under huven på dragbilen, som kommer att rulla i regional- och distributionstrafik, finner man samma motor som på FE Electric, med samma batterisystem. I övrigt avslöjar man inga andra specifikationer.

Sedan april 2017 har VNR med dieselmotor funnits på den amerikanska marknaden.

Foto: Volvo Trucks

Om artikeln

Publicerad: 2018-12-13 15:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Miljö Produktnyheter VNR Volvo Lastvagnar