Marc's Auto Service knep det åtråvärda Grand Prize med sin splitternya Peterbilt, utrustad med en Jerr-Dan Corp, 50/60 rotator. ”Sweet”, tyckte beundrarna av detta ekipage. ”Refreshing”, sade domarna.

Shine’N Star Tow Truck Beauty Contest – ”Skönhetstävling” för bärgningsbilar

Sju lyckliga bärgningsföretag vann hedervärda pris i 2018 års upplaga av Shine'N Star Tow Truck Beauty Contest, USA:s största av den här sorten, arrangerat av Ford Trucks och sponsrat av Tow Time Magazine. Årets 27:e upplaga av tävlingen hölls den 5 november.

Tävlingen är för bärgningsfordon och det finns uppenbarligen en hel del av dem i USA. Förutom att ha truck meets precis som vi har, har de även denna ”skönhetstävling” då men deltar med foton, filmer och beskrivningar av fordonet.

I årets upplaga av Shine’N Star, var det tuff konkurrens mellan cirka 400 tävlande från hela USA inklusive Kanada. De tävlar i de olika kategorierna lätta, medelstora och biltransporter.

Vi ringer till Tow Time Magazine och talar med Maria Padilla. Hur många foton skickar folk in på sina objekt?
– Allt ifrån ett till många och även videoklipp tillsammans med detaljerade beskrivningar av fordonen, säger hon. Bärgarna är mycket stolta över sina fordon och vill att de ska synas och sticka ut i mängden.

Även i USA har de problem med att det går för fort förbi bärgarna och de har en rörelse, ”slow down, move over” och just att ha spektakulära fordon, ökar visibiliteten.
– Det är också uppfriskande att bärgarna nu i större utsträckning ser möjligheter i att använda sina fordon som rullande reklam, säger Maria.


I år bedömdes bilarna av
tre oberoende domare. Ett fordon väljs av folket.
– Domarna tittar bland annat på om fordonet är rent, helhetsintrycket, kreativiteten och designen, säger Maria.

Årets vinnare blev Marc’s Auto Service som finns i Wareham, Massachusettes, det stora priset, The Grand Prize, med sin Peterbilt. Marc Whitney, som är andra generationen på Marc’s Auto Service som startades av hans far för över 25 år sedan, säger att det är första året de har bilen.
– Jag blev mycket förvånad eftersom vi faktiskt aldrig vunnit någonting sådant här förut, säger han.
Förutom den iögonfallande lacken, finns det gröna och blå stripes på baksidan som ökar visibiliteten. Marcs bil är en hyllning till en person som avlidit i en arbetsrelaterad olycka.

Fordonet är den första Jerr-Dan-byggda med en 50 000 lb vinsch för tyngre uppdrag. Den har dubbla sidokontroller och gott om förvaringsutrymme. Chassit är köpt hos Crawford Truck, Lancaster, Massachusettes.

Vinnarbilen är ny och därför ett avsteg från tidigare år då Marc’s Auto vanligtvis köper begagnade fordon som de lackar i sina egna färger.

De övriga vinnarna presenteras i Tow Time Magazine under det kommande året, men besök gärna deras hemsida. Eller kolla in deras Facebooksida.

Om artikeln

Publicerad: 2018-11-07 17:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Bärgningsbilar lastbilsutställning Shine'N Star Tow Truck Beauty Contest Tow Time Magazine