lastbilsutställning

Listar alla artiklar taggade med: lastbilsutställning

Så väljer du rätt LED-ramp

I behov av ljusförstärkning på din bil? Thomas Hagert, produktchef på Strands Lighting Division reder ut begreppen och hjälper dig välja rätt i det breda och ibland förvirrande utbudet av LED-ramper.

Åseda Truckmeet firar 5-årsjubileum

Åseda Truckmeet 2020 äger rum den 26-27 juni och i år är det 5-årsjubileum. Eventet har blivit en verklig folkfest i Åsedas Folkets park och är även uppskattat av ortsbefolkningen. När man i söndags öppnade för anmälningar av fordon, tog det mindre än en timme innan samtliga platser hade bokats. Nytt för i år är samarbetet med veterangruppen Dieseldoft.

Första utställningen för Sandra gav blodad tand

Sandra Modin kör timmerbil på Brorssons Åkeri i Ramsele. Nu har hon ställt ut sitt arbetsfordon för första gången, men absolut inte för sista. Med tuff konkurrens från nyare ekipage, blev det inget pris i debuten på Midsweden Trophy i Gnarp, men nu väntar ytterligare två utställningar.

Truckstar Festival laddar upp för ny succéutställning

Truckstar Festival är Europas största årliga lastbilshändelse. 2019 års upplaga, den 39:e i ordningen, kommer att hållas den 27 och 28 juli på Assens TT Circuit där 2 200 lastbilar kommer att kunna beskådas.

Shine’N Star Tow Truck Beauty Contest – ”Skönhetstävling” för bärgningsbilar

Sju lyckliga bärgningsföretag vann hedervärda pris i 2018 års upplaga av Shine'N Star Tow Truck Beauty Contest, USA:s största av den här sorten, arrangerat av Ford Trucks och sponsrat av Tow Time Magazine. Årets 27:e upplaga av tävlingen hölls den 5 november.

Skåne Truckshow i Ljungbyhed slår nya rekord

Gemytliga och glada Skåne Truckshow i Ljungbyhed, slog förra helgen återigen rekord med antal fordon. Detta event kan ses som lastbilsutställningarnas Sweden Rock Festival, men utan överdriven alkoholkonsumtion. Här finns något för alla att se och göra.

Peterbilt – det självklara valet för Lars

Lars Johansson kommer från Östhammar och arbetar till vardags som bilplåtslagare. Proffs träffade honom på Stockholm Truck Meet tidigare i maj. Vad är speciellt med lastbilsutställningar och vad är det som lockar med just USA-truckar?

Ny lastbilsutställning på High Chaparral bjuder på nostalgi av stora mått

2018 är det fem år sedan klassen Kultlastbil introducerades på Sveriges Lastbilsutställningar. Detta vill de båda entusiasterna Angela Soltun Larsson och Mari Berglund fira genom att anordna en renodlad entusiastträff för just kult-, veteran- och USA-truckar på legendariska High Chaparral den 6-7 juli. Ett event som de har gett det högst passande namnet "Trucking Old School 2018".

Stockholm Truck Meet slår upp portarna

Alla väderappar förutspår att Stockholm Truck Meet 2018 på Gillingebanan strax nordost om Stockholm, kommer att genomföras i strålande solsken från en nära nog klarblå himmel. Årets motorfest bjuder i år även på tävlingar. Ta chansen att visa att just du är bäst på att backa med släp. Tidningen Proffs är på plats medan allt fler fordon anländer.

Lyckad ”hästkraftsdag” lockade 15 000

I lördags arrangerades Hästkraftens dag för tionde året innehållande Truckstop Trophy för andra året, vid Örebro Truckstop. Arrangörer var Trucknet Radio och Örebro Truckstop Events & Merchandise. Cirka 15 000 personer beräknades ha besökt det stora området i södra delarna av Örebro intill E 18/E 20.