Girteka köper 1 500 DAF-lastbilar

Först beställdes 500 DAF XF av Girteka Logistics och nu beställer man ytterligare 1 500 DAF XF. Girteka Logistics siktar närmast på 10 000 fordon och 20 000 förare. DAF har visat sig leva upp till förväntningarna.

Edvardas Liachovicius är vd för Girteka Logistics och han är nöjd med vad DAF-dragarna har levererat.
– De är tillförlitliga, levererar oöverträffad bränsleeffektivitet och är mycket bekväma för våra förare, säger han.
Med dessa 1 500 fordon, kan de fortsätta vidareutveckla sin verksamhet i hela Europa, står det i pressmeddelandet från Nordic Truckcenter AB.

Edvardas Liachovicius berättar att de gör stora ansträngningar för att minska sitt CO2-avtryck och anser att den nya DAF XF:s bränsleeffektivitet är direkt relaterad till de låga CO2-utsläppen. Girteka Logistics har valt en serviceintervall upp till inte mindre än 200 000 kilometer.

På DAF är de glada och Richard Zink, styrelseledamot och direktör Marketing and Sales, menar att det är ett starkt erkännande av deras lastbilar när Girteka Logistics har valt att expandera sin stora flotta med DAF:s fordon.

Om artikeln

Publicerad: 2018-11-27 16:17
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Ekonomi Företagsnyheter Girteka