Duktig chaufför kan vinna 100 000 euro i Scania-tävling

Scania bjuder in till världens största tävling för lastbils- och bussförare, Scania Driver Competitions. För att bli bäst krävs övning, beslutsamhet och erfarenhet. Är du den som kommer att stå överst på prispallen?

Med över 350 000 deltagare från hela världen är Scania Driver Competitions världens största tävling för lastbils- och bussförare.

De flesta känner nog till att god körförmåga är avgörande för att leverera säkra, hållbara och effektiva transportlösningar. Just därför uppmärksammar Scania-tävlingen de yrkesförare som gör skillnad bakom ratten.

Förstapriset är inte fy skam. Vinnaren i den europeiska finalen vinner 100 000 euro att spendera på en helt ny lastbil från Scania.

Alla som vill delta måste göra ett teoriprov online. Den som kvalificerar sig går sedan vidare till den svenska finalen i april 2019. Anmälan måste göras senast den 2 december.


I den svenska finalen samlas
de 30 bästa förarna – de 15 med bäst resultat på teoriprovet samt de 15 bästa från Scania Fleet Management Services-rankingen, FMS (möjligheten att kvalificera sig via FMS är dock inte möjligt efter den 23 september).

Under finaldagen måste varje deltagare klara ett antal tuffa, personliga utmaningar under delfinalerna, och tre personer går under dagen vidare till slutfinalen på eftermiddagen. Vinnaren i den svenska finalen går sedan vidare till den stora europeiska finalen.

Låter det lockande? Läs då mer här!

Om artikeln

Publicerad: 2018-11-01 13:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Fleet Management Scania Scania Driver Competitions Tävling