Chaufför fick nio års fängelse för narkotikasmuggling

I slutet av förra året ertappades en chaufför och tre av dennes kumpaner när de hanterade en större mängd insmugglad narkotika vid en fastighet i Solbjerg i Danmark. Nu har tre av personerna fått sina straff, varav chauffören fick det hårdaste. Den fjärde frias helt.

Den danska polisen stod efter en tids spaning beredda när tre danska medborgare den 15 december förra året tog emot en lastbilstransport innehållande hasch och kokain.

När den holländska chauffören, en man i 60-årsåldern, parkerat lastbilen vid en fastighet i danska Solbjerg, påbörjades lossningen av narkotikan – ett arbete som blev avbrutet när polisen dök upp.

Chauffören och de tre danskarna togs med till polisstationen där de anhölls och sattes i förvar.

I fredags dömdes chauffören till nio års fängelse för att ha smugglat in totalt 300 kilo hasch och 11 kilo kokain. Han kommer efter avtjänat straff att utvisas med livstids återreseförbud till Danmark.


Två av de danska männen
dömdes till ett år och nio månaders fängelse, respektive två år och tre månader. De dömdes för att ensamma ha tagit emot 200 kilo hasch.

Rätten kunde inte med säkerhet säga om de resterande 100 kilona hasch samt kokainet skulle levereras till samma personer.

Den tredje danska medborgaren friades eftersom rätten inte kunde bevisa att han deltagit i arbetet med att lossa narkotikan.

Rätten beslutade att hela lastbilsekipaget ska konfiskeras, liksom narkotikan och en större summa pengar.

Åklagaren Signe Gråkjær är nöjd med domen.
– Det är fråga om en stor mängd narkotika, så jag är glad att rätten dömde ut ett långt fängelsestraff till chauffören. Lyckligtvis kunde polisen sätta stopp för att narkotikan inte hamnade på gatan, säger Gråkjær.

De två danska männen accepterade domen. Chauffören har begärt betänketid för att ta ställning till om han eventuellt ska överklaga.

Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto : Danska polisen

Om artikeln

Publicerad: 2018-10-22 10:37
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Narkotikasmuggling Rättsfall