Startspärr på färdskrivaren

Under Elmia Lastbil 2018, presenterar Stoneridge sin senaste smarta lösning för färdskrivare, D-Ignition. Det är en startspärr likt ett alkolås, men istället kopplat till färdskrivaren.

Den känner av om det sitter ett förarkort i färdskrivaren eller inte. Saknas förarkortet i fack 1, kan föraren inte starta fordonet.
– Vi tror att detta kommer att förhindra många onödiga överträdelser, säger Martin Wennerblom, affärsområdeschef på Stoneridge.

Körning utan giltigt kort är en vanlig överträdelse som också lätt stjälper ett åkeri vid en företagskontroll, fortsätter Wennerblom. Utan ett förarkort i rätt fack, går det alltså inte att starta fordonet.
– Om fordonet är på verkstad, kan det startas genom att verkstaden knappar in en sekvens på färdskrivaren som låser upp startspärren. Något som också föraren kan göra vid nödfall.

Stoneridge säger att D-Ignition är lätt att montera och passar de flesta fordon på marknaden. På samma sätt fungerar den med alla digitala färdskrivare som finns oavsett märke och version. Kostnaden för en D-Ignition, är mindre än vad en överträdelse kostar, säger Stoneridge, vilket gör att återbetalningstiden på investeringen är kort.

Under Elmia, presenterar Stoneridge även andra lösningar relaterat till färdskrivare och säger att besökare i deras monter, kan förvänta sig svar på allt från vilka produkter som är nödvändiga för just dig, till svar på frågor om lagar och regler.

Om artikeln

Publicerad: 2018-08-09 16:15
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkolås Färdskrivare Förarkort Startspärr Stoneridge