500 nya DAF till Girteka.

Girteka i ny storaffär – köper 500 DAF

Girteka Logistics har åter varit ute hos lastbilshandlarna och gjort stora inköp. Denna gång blev det 500 stycken DAF XF-dragare. De flesta av dessa kommer att tas i drift mellan juli och oktober 2018 och kommer att ingå i Girtekas plan att ytterligare expandera sin verksamhet i hela Europa.

Ordförande för Girteka, Mindaugas Raila säger att tillförlitligheten, säkerheten och bränsleekonomin DAF erbjuder, gjorde det möjligt för dem att ytterligare utöka den växande flottan av fordon för FTL, full truck loads.
– Beslutet att välja DAF, är en följd av omfattande marknadsundersökningar, säger han. DAF överraskade och har satt en ny standard för bränsleeffektivitet.

Girtekas DAF XF är bestyckade med 12,9-liters Paccar MX-13-motorer på 365kW/480 hk, 2500 Nm vid 900 varv/minut och den nya automatiska TraXon-växellådan. Därutöver utrustade med alla de nya teknikerna.
– DAF:s förarassistans hjälper förarna att uppnå bästa bränsleeffektivitet, säger Railas. Vi ger samtidigt våra förare den bästa hyttkomforten då vi valt XF Space Cab och Super Space Cab.

Girteka har valt serviceintervaller på 20 000 mil, vilket möjliggörs med de tillval som gjorts för fordonen.

På DAF ser man ordern som ett erkännande av lastbilarnas kvalitet.
– Det är även ett erkännande av vårt nätverk av återförsäljare över hela Europa, sammanfattar Preston Freight, vd för DAF Trucks.

Om artikeln

Publicerad: 2018-06-13 14:08
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF Ekonomi Företagsäffärer Girteka