Pirtek expanderar för att ta hand om trasiga hydraulslangar

Under våren har Pirtek, före detta Slangakuten, mött upp efterfrågan på deras tjänster. I Stockholm och Göteborg har den befintliga styrkan på åtta respektive fem bussar, stärkts upp ytterligare till tio respektive sju bussar. Senare i år väntas ytterligare en expansion.

Pirtek, före detta Slangakuten som förvärvades av Pirtek 2017, växer så det knakar. Att ringa ut en slangbuss när hjälp behövs med att byta en hydraulslang har börjat bli en självklarhet, säger Stefan Fallenius, vd på Pirtek Sweden AB.
– Vi har stadigt vuxit sedan vi drog igång verksamheten i Sverige för tio år sedan, förklarar han.

Det finns en ekonomisk vinning i att spara tid, inte minst i storstadsområdena, något Pirtek menar kunderna har insett.
– Det måste också finnas en viss överkapacitet för att kunna hålla vårt löfte om att vara på plats inom en timme, säger Fallenius. Vår genomsnittstid att vara på plats, ligger dock under halvtimmen.

Pirteks slangbussar finns i Stockholm inklusive Uppsala och Mälardalen samt Nyköping, Göteborg med Västra Götaland och Halland, Östergötlands samt Skåne.

Pirtek är ett europeiskt företag med verksamhet på 185 servicestationer och över 740 slangbussar i flera europeiska länder. Pirtek servar dygnet runt alla dagar om året och man utför cirka 550 uppdrag per månad i Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2018-05-21 16:33
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Hydraulik Reparationer