I mars i år presenterades Hino XL på Work Truck Show i Indianapolis. Det är märkets första tunga lastbilsmodell i USA.Fotograf: Tom Berg

Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors

?Ger bättre marknadspositioner?

Vid en presskonferens i torsdags i Tokyo tillkännagav Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors att de inleder ett samarbete. Överenskommelsen handlar om ett framtida strategiskt samarbete mellan de båda företagen. Samarbetet inkluderar bland annat tekniska lösningar, logistik och inköp.

Det tekniska samarbetet kommer att inriktas på konventionella drivlinor, hybrid- och elmotorer samt uppkopplingar och autonoma drivsystem. Båda parterna syftar till att förbättra sina respektive marknadspositioner inom den globala transportbranschen och gemensamt utveckla innovativ teknik för att erbjuda kunderna högsta brukarvärde.

Detta avtal blev möjligt eftersom Hino Motors och Volkswagen Truck & Bus delar samma önskan att erbjuda kunderna bästa tänkbara produkter, säger Yoshio Shimo, VD och koncernchef för Hino Motors.

Vi är mycket glada över att komma nära Hino Motors som är ett av de ledande bolagen och med en närvaro som är särskilt stark i Asien. Samarbetet kommer också att bidra till vår strategi att bli Global Champion i branschen, sade Andreas Renschler, styrelseledamot i Volkswagen AG och VD för Volkswagen Truck & Bus.

Volkswagen Truck & Bus har redan starka marknadspositioner i Europa och Brasilien genom varumärkena MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus och RIO. Företaget har också etablerat partnerskap med Navistar i Nordamerika och Sinotruk i Kina.

Redan 2002 inledde det på den tiden självständiga Scania ett samarbete med Hino. Det bröts delvis upp 2011 när Scania bildade eget bolag i Japan. Hino kvarstod med service och reservdelsförsörjning.

Om artikeln

Publicerad: 2018-04-12 15:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Hino Truck & Bus USA Volkswagen