Fotograf: Ekol Nordics

Ekol etablerar sig i Göteborg i januari

Helt enligt planerna och strategin om att bli en av Europas största intermodala logistikleverantörer med egna fordon, transportutrustning och logistikanläggningar, startar turkiska Ekol Logistics i januari sin egen verksamhet i och med etableringen av Ekol Nordics i Sverige. Sverige blir därmed det 16:e landet där Ekol är etablerat med egen verksamhet.

– Ekol Nordics kommer att erbjuda internationella FTL, LTL samt samlastningstransporter. I början kommer vi att koppla samman de nordiska länderna med Turkiet, Mellanöstern och andra länder där Ekol finns. Nästa steg är att erbjuda transporter över hela Europa, säger Jarmo Halonen, regionchef för Ekol Nordics.

Vid uppstarten kommer Ekols fokus att ligga på kundbranscher inom detaljhandel, bilindustrin, elektronik samt papper och trä.

Ekol Nordics planerar även att, under andra halvåret 2018, erbjuda transportlösningar till och från Medelhavsområdet.

I företagets pressmeddelande förklarar man att man är väl medveten om sitt ansvar gentemot såväl miljön som samhället och att man är djupt engagerad i sina etiska riktlinjer. Med tanke på den senaste tidens artiklar i Proffs, har Ekol uppenbarligen en del att bevisa.

– Vi startar utvecklingen i Norden med vårt kontor i Göteborg, varifrån vi kan stödja hela den nordiska marknadsutvecklingen. Under de närmaste två åren strävar vi efter att ha 30 anställda och vårt mål är att uppnå 30 miljoner euro i årlig omsättning i slutet av 2020, förklarar Jarmo Halonen.

– Ekol beslutade sig för att starta egen verksamhet i Norden för att närma sig sina kunder i denna regionen och för att kunna möta deras behov ännu bättre. Det är även värt att betona att ett av Ekols blocktåg går från vårt nav i Trieste i Italien, till Kiel i Tyskland, och är avsedd för de nordiska volymerna. Vi planerar att utöka antalet tåg inom den närmaste framtiden. Denna tågförbindelse förbinder Norden på ett intermodalt sätt med Sydeuropa och Turkiet, säger Wojciech Brzuska, vd på Ekol Europe.

Utöver själva transportverksamheten har företaget även en egen forsknings- och utvecklingsavdelning vilken sysselsätter över 120 personer som just nu arbetar med 130 olika projekt för att göra både företaget och tjänsterna bättre och mer effektiva. 

 

Om artikeln

Publicerad: 2018-01-09 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekol Ekol Nordics Företagsnyheter Göteborg Turkiet