Lättlastare i rad i väntan på omlastning. Av tolv kontrollerade fordon, var åtta överlastade.

Åtta av tolv kontrollerade 3,5:or var överlastade

Trafikpolisen i Helsingborg utförde under några timmar på tisdagen en kontroll på E6 vid Långeberga, med extra fokus på lättlastare. Och resultatet talar sitt tydliga språk. Överlaster är mer regel än undantag.

Under några timmar på tisdagen bestämde sig trafikpolisen i Helsingborg för att vinka in lättlastare, eller ”3,5-tonnare” som de ofta brukar kallas. Och det skulle visa sig behövas.
– Vi tog in tolv fordon bland annat för vägning. Åtta av dessa visade sig vara överlastade, berättar trafikpolis Richard Karlsson.

Med dussinet lättlastare på kontrollplatsen hade polisen fullt upp med att inkassera böter och eftersom några av dem tvingades att lasta om gods till andra bilar, uppstod emellanåt kö på den lilla asfaltytan intill E6. Och under tiden rullade många likadana fordon förbi på motorvägen.
– Hade vi varit fler poliser på plats så hade vi så klart hunnit med att kontrollera fler, tillägger Richard utan att spekulera i om fler överlaster hade kunnat rapporteras.

Överlasterna i de aktuella fallen låg enligt uppgift på runt 30 procent. Inga nya ”rekord” noterades idag med andra ord.

Om artikeln

Publicerad: 2018-01-09 21:17
Kategori: Nyheter
Taggar: 3.5-tonnare Helsingborg Lättlastare Överlast Trafikpolisen