Preem certifierat för hållbara biobränslen

Preem har certifierats enligt ISCC (International Sustainability Carbon Certification) för hållbara biobränslen. Certifieringen borgar för att Preems produkter uppfyller kraven i EU:s direktiv om främjande av användningen av energi från förnyelsebara energikällor.

Preem skriver i ett pressmeddelande att certifiering är ett effektivt sätt att visa på hållbarheten hos biobränslen och biomassa i hela försörjningskedjan.

Certifieringen är utförd av DNV GL och eftersom ISCC är ett globalt certifieringssystem stärker den Preems exportverksamhet ytterligare.
– Preem är ett av Sveriges största exportföretag. Certifieringen innebär dels att vi bestyrker att de bioråvaror och produkter vi köper in och säljer vidare uppfyller EU:s krav på användandet av förnyelsebara energikällor, dels att vår konkurrenskraft stärks i Sverige och utomlands, säger Nadja Paz, Sustainability Manager på Preem.

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-19 10:22
Kategori: Nyheter
Taggar: Certifieringar Företagsnyheter ISCC Miljö Preem