Representanter från Preem och Skanol vid avtalsundertecknandet.Fotograf: Preem

Preem tecknar nya transportavtal

Preem tecknar fem nya transportavtal för Sverige med start under hösten 2018. Nya transportörer av drivmedel blir Skanol, Sundfrakt och BDX, medan Thorins och Wibax blir nya transportörer av tjockolja.    

Preem distribuerar cirka två miljoner kubikmeter drivmedel och tjockolja till den svenska marknaden per år. Sedan 2006 har företaget haft ett transportavtal med Hoyer. Nu ingår Preem fem nya transportavtal med befintliga aktörer på den svenska transportmarknaden, upphandlingen har pågått i åtta månader och de nya avtalen träder i kraft under hösten 2018.

Hållbara transporter har varit i fokus vilket innebär att Preem haft hälsa, miljö, säkerhet, kvalitet, kostnadseffektivitet och innovation som viktiga kriterier i upphandlingen. Som exempel på att uppnå hållbara transporter så har Preem aktivt drivit frågan om samlastning. Samlastning av Preems och andra aktörers produkter på samma tankbil ger totalt sett färre antal körda kilometer, alltså lägre miljöpåverkan.
– Upphandlingen innebär att vi stärker vår position som Sveriges största drivmedelsbolag samtidigt som vi förbättrar vår kostnadseffektivitet, säger Kenneth Olsson, logistikchef på Preem. 

Om artikeln

Publicerad: 2017-10-17 13:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Preem Upphandling