Upphandling

Listar alla artiklar taggade med: Upphandling

Polisen förlorar sitt viktigaste verktyg ”Nu ska polisen utbildas – igen – på en ny produkt”

I många år har våra trafikpoliser och bilinspektörer använt kontrollverktyget Octet i jakten på fuskande aktörer på våra vägar. Idag är de allra flesta duktiga på att använda verktyget och det syns också i statistiken. Den sista augusti försvinner emellertid Octet.

Preem tecknar nya transportavtal

Preem tecknar fem nya transportavtal för Sverige med start under hösten 2018. Nya transportörer av drivmedel blir Skanol, Sundfrakt och BDX, medan Thorins och Wibax blir nya transportörer av tjockolja.    

VBG onspot

Schysta villkor blev för dyrt – för kommunen

Schysta villkor i upphandlingar är ett aktuellt ämne inom alla grenar av transportbranschen, tunga fordon som lätta. Stockholms stad beslutade i år att kräva schysta villkor när resor skulle upphandlas, men när anbuden kom in avbröts upphandlingen med motiveringen att det blev för dyrt.

Hultsteins

Åkare klipper tankkort i protest

När franska Samat vinner upphandlingen av transporter för Circle K i södra Sverige, möts detta av oro bland förarna trots att alla välkomnats att söka anställning i det nya bolaget. Nu har anställningsintervjuer gjorts och Proffs har lyssnat på ljudinspelningar från dem.

Nokian

Förarna oroliga när Samat tar över Dantra-körning

När Statoil/Circle K gjorde transportupphandlingar i mars i år, blev bland andra danska Dantra AB en av förlorarna. Nu oroas de svenska Dantrachaufförerna i Kalmar och Malmö över om även de kommer att bli förlorare?

Hultsteins

Samtekaffären på väg att ”landa”?

Runt Samtek AB:s konkurs, har flera företag figurerat. Samtliga ägs av Per G Nordin. Övergången har varit spretig och informationsflödet dragit åt olika håll. Nu verkar man ha landat.

VBG onspot

Frågetecken omgärdar kommunal upphandling

Turerna runt renhållningsbolaget Samtek i Norrtälje fortsätter. Efter att ha sålts, lämnats tillbaka till ägaren direkt, gått i konkurs och sedan sålts igen, uppstår nya frågor kring driften och avtalet med kommunen.

Hultsteins

Stort intresse för SÅ:s upphandlingsutbildning

Tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Doublecheck, är Sveriges Åkeriföretag ute på turné med "Lär dig att köpa hållbara transporttjänster". Den månghövdade publiken fick många goda råd - och en del insikter de inte hade sedan innan.

VBG onspot

Rätt att utesluta IL Recycling i kommunal upphandling

Norrköpings kommun uteslöt IL Recycling AB, ILR, vid en ny upphandling av avfallshantering i kommunen.  Skälet var att ILR under den tid bolaget haft uppdraget gjort sig skyldigt till allvarliga fel i yrkesutövningen. Bland annat hade man vid 1 624 tillfällen kört med mer än ett tons överlast. ILR överklagade, men först förvaltningsrätten och nu senast kammarrätten ger kommunen rätt.

Elvägsförsök i startgropen

Tunga fordon står för en inte obetydlig del av transportsystemets energianvändning och nästan all trafik med tunga fordon drivs med fossila bränslen. Ett försök med elvägar kommer därför att genomföras i Sverige.

VBG onspot