Nu slår Stockholm Truck Meet upp portarna för årets utställning. Bilden är tagen under förra årets utställning.Fotograf: Göran Rosengren

Lastbilar i hundratal på väg mot Gillingebanan

Idag öppnar Stockholm Truck Meet

Idag, fredag, slår Stockholm Truck Meet upp portarna för årets lastbilsutställning. Lastbilar, pickups, motorcyklar och entreprenadmaskiner i hundratal står redo för att möta publiken ? och juryn.

Utställningen, som är är öppen idag och i morgon (lördag), har etablerats som en av de större motorfesterna i landet. Det mesta med motorer rullar i skrivande stund in på Gillingebanan, men det finns mer än så.
– Här finns något att göra och titta på för alla åldrar. För barn som vuxna. I kväll bjuds det till exempel på ljusshow. Det är otroligt storslaget och imponerande att se när ekipagen tänder upp all belysning, säger en av huvudpersonerna bakom arrangemanget, Pekka Tikkanen.

Förutom de tävlande ekipagen bjuds besökarna på mycket annat som rör deras intresse.
– Vi har en mängd leverantörer på plats, till exempel en rad fordonstillverkare och återförsäljare av både lastbilar och tillbehör.

Den som går i tankar att köpa ny lastbil har ett utmärkt tillfälle att skaffa sig mer kunskap om de fordonsalternativ som står till buds.
– Absolut. Praktiskt, kunskap, tillägger Pekka och förklarar att det även går att provköra fordon på plats.

Gillingebanan, som ligger strax utanför Täby, är den optimala platsen för den här typen av event.
– Detta är den perfekta platsen för en utställning av det här slaget. Nu hoppas vi att folk går man ur huse och tar sig till Stockholm Truck Meet. Utställarna här är riktiga entusiaster som förtjänar all uppmärksamhet. Och här finns mycket gott att äta, avslutar Pekka Tikkanen som passar på att skicka ett varmt tack till alla som hjälpt till med det hårda arbetet att arrangera utställningen.

Om artikeln

Publicerad: 2017-05-26 10:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Branschfest Gillingebanan lastbilsutställning Stockholm Truck Meet