Kämpaglöd som både syns och hörs. Helsingborgsgänget laddar upp för lördagens kortege.Fotograf: Heidi Bodensjö

Årets sista korteger rullade i Helsingborg och i Stockholm

SÅ: ?Vi är här i dag för att stötta HSS?

Årets två sista korteger i Här Stannar Sveriges regi för att uppmärksamma transportbranschens situation, har nu rullat i Helsingborg samt Stockholm och båda rönte uppmärksamhet.

I Stockholm var det HSS:s admingrupp som stod för arrangemanget och denna gång kördes kortegen bland annat över Centralbron där ingen kunde undvika att se och höra dem.
– Innan kortegen kördes, blev den uppmärksammad av Svenska Dagbladet, berättar Conny Hård, en av admins i HSS.

Det var ett trettiotal ekipage som samlats och de som kommit dit i personbilar, åkte med i lastbilarna som fanns på plats. Tyvärr hade flera av de inbjudna gästerna förhinder att komma, men det gällde inte Roger Ringius som är ordförande i åkerisektionen på Transports avdelning 5 i Stockholm. Tillsammans med Conny, åkte han även med i kortegen.

Till Helsingborg kom också Transportarbetareförbundet samt över fyrtio ekipage och det var första gången Christian Holmgren från Hökön arrangerade händelsen. Är det så jobbigt som det sägs?
– Ja, och värre säger han. Många bollar att hålla i luften samtidigt, men jag fick oerhört mycket hjälp av förra årets arrangör Anders Pettersson.

På plats från Sveriges Åkeriföretag i Malmö, fanns Liane Ask och Peter Svensson. Liane höll även tal innan avfärd.
– Vi är här i dag för att stötta HSS, säger hon. Det handlar om att vi alla vill ha bättre villkor även ur åkeriföretagens perspektiv.

Hon lyfter problemet med att det 2015 kom ny lagstiftning, men samtidigt försvinner de som ska använda denna. Peter Svensson har mer fokus på anläggningsåkerierna, men även dessa drabbas av de faror som skapas på vägarna när lagar inte följs.

Båda kortegerna avlöpte mycket bra och skapade uppmärksamhet endast av den goda sorten. Nu väntar ett nytt år med nya utmaningar och nya idéer.

Om artikeln

Publicerad: 2016-12-19 15:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Här stannar Sverige Helsingborg HSS Korteger Stockholm